Ambiente

Finca Gascón pop-up

Pondělí 7. 7. 2025 13:00 –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ 15:00

Ochutnávali jsme kávu z Guatemaly

V Esce hosté ochutnali dvě soutěžní výběrové kávy z guatemalské farmy Finca Gascón, kterou jsme v březnu navštívili. Za barem se potkali i s těmi nejpovolanějšími z výpravy: farmářem Felipem Contrerasem, hlavním baristou Ambiente Ondrou Štöklem, baristkou Esky Eliškou Syrovátkovou a také Jakubem Smolkou z pražírny Nordbeans. Právě Jakub použil tyto kávy během svého vítězného vystoupení v soutěži Barista roku 2025. 

Ochutnali jsme:

  • Espresso: Hybrid Washed Geisha (chutě: opuncie – limeta – ananas – vanilka – jasmín)
  • Cappuccino: Kombucha Natural Pacamara (chutě: banán – mléčná čokoláda – višně – koňak)

Na mlýnku byly kávy jen tento den a v tento čas. Jednalo se o jedinečnou příležitost je ochutnat a také se s majitelem farmy Felipem poznat a dozvědět více o celé produkci.