Ambiente

Telecí Kulinář

22. 10. 2024 –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ 23. 10. 2024

Už jste ochutnali mléčné telecí?

Jedná se o vůbec nejkvalitnější podobu hovězího masa – vyniká světle růžovou barvou, křehkou delikátní strukturou a v kuchyni kolem něj našlapujeme po špičkách. Šéfkuchař Tomáš Mykytyn a svým zástupcem Jakubem Krotilem nyní tento kulinářský skvost zakomponoval do podzimního menu, které mohli členové Kulinářského klubu ochutnat ve dnech 22. a 23. října v Pasta Fresca!

Co bylo na menu?

Carpaccio z mléčného telecího masa s bazalkovým aioli, bottargou a parmazánem
Pinot Grigio Ramato rosé DOC 2023 Perusini, Friuli - Venezia Giulia

Orecchiette s ragú z mléčného telecího masa se zeleninou a kapary
Chardonnay Fontanelle IGT 2018 Castello Banfi, Toscana

Steak z mléčného telecího masa a frascarelli s černým lanýžem a císařským hráškovým luskem
Nebbiolo Langhe Ginestrino DOC 2022 Conterno Fantino, Piemonte

Perníkový crumble se švestkovou zmrzlinou a zázvorovou pěnou
Kabir Moscato di Pantelleria DOC 2022 Donna Fugata, Sicilia

KULINÁŘ PRO NEJVĚRNĚJŠÍ HOSTY

Kulinář je určený členům věrnostního programu Ambiente, kteří se projedli až do kulinářského klubu. Cílem je představit talentované kuchaře a dát jim možnost sestavit vlastní menu. To pak posoudí ti nejlepší food kritici – věrní hosté.
Telecí Kulinář | Kulinář | Archiv akcí | Ambiente