Úterý 22. 10. 2024 – 23. 10. 2024
Kulinář je určený členům věrnostního programu Ambiente, kteří se projedli až do kulinářského klubu. Cílem je představit talentované kuchaře a dát jim možnost sestavit vlastní menu. To pak posoudí ti nejlepší food kritici – věrní hosté.
Jedná se o vůbec nejkvalitnější podobu hovězího masa – vyniká světle růžovou barvou, křehkou delikátní strukturou a v kuchyni kolem něj našlapujeme po špičkách. Šéfkuchař Tomáš Mykytyn a svým zástupcem Jakubem Krotilem nyní tento kulinářský skvost zakomponoval do podzimního menu, které mohli členové Kulinářského klubu ochutnat ve dnech 22. a 23. října v Pasta Fresca!
Carpaccio z mléčného telecího masa s bazalkovým aioli, bottargou a parmazánem
Pinot Grigio Ramato rosé DOC 2023 Perusini, Friuli - Venezia Giulia
Orecchiette s ragú z mléčného telecího masa se zeleninou a kapary
Chardonnay Fontanelle IGT 2018 Castello Banfi, Toscana
Steak z mléčného telecího masa a frascarelli s černým lanýžem a císařským hráškovým luskem
Nebbiolo Langhe Ginestrino DOC 2022 Conterno Fantino, Piemonte
Perníkový crumble se švestkovou zmrzlinou a zázvorovou pěnou
Kabir Moscato di Pantelleria DOC 2022 Donna Fugata, Sicilia